Erdélyi rakott káposzta

húsos erdélyi rakott káposzta savanyú káposztából sütőben

Az erdélyi rakott káposzta, vagy másnéven kolozsvári rakott káposzta egy igazán kiadós, laktató, magyaros egytálétel.

Kicsit időigényes elkészíteni, de megéri a fáradtságot, és nem csak a töltött káposztára igaz, hogy minden újabb melegítésnél még finomabb lesz. Így készül az isteni finom húsos erdélyi rakott káposzta savanyú káposztából sütőben.

Hozzávalók:

6 adaghoz

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 50 dkg darálthús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg kolzsvári szalonna
  • 15 dkbkolbász
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • bors

Tetejére

  • 1 nagy doboz tejföl (330 g)
  • kolbász

Erdélyi rakott káposzta recept:

1 Az erdélyi rakott káposztához főzd meg a rizst, de akár maradék rizst is fel lehet használni.

2. Aprítsd a vöröshagymát és a fokhagymát.

3. Kockázd fel a kolozsvári szalonnát és karikázd fel a kolbászt. A kolbászból tegyél félre néhány karikát a tetejére.

4. Tedd egy serpenyőbe a szalonnát és a kolbászt, és olvaszd ki a zsírját.

5. Add hozzá a felaprított vöröshagymát, és párold üvegesre a zsírban. Ha esetleg nem sül ki elég zsír a szalonnából és a kolbászból, egy kevés sertészsírt adhatsz hozzá.

6. Add a fokhagymát és a darálthúst a hagymához és párold fehéredésig.

7. Fűszerezd fűszerpaprikával, sóval, borssal, a sót óvatosan adagold, mert a szalonna és a kolbász is sós.

8. Keverd a rizst a darálthúshoz.

9. Ha szükséges, öblítsd át a savanyúkáposztát, és egy kevés zsíron párold meg.

10. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

11. A párolt savanyúkáposzta felét tedd egy zsírral kikent tepsi aljába.

12. Halmozd rá a darálthúsos rizset ragut.

13. Fedd be a maradék savanyú káposztával.

14. Kend meg az erdélyi rakott káposzta tetejét tejföllel, és helyezd rá a félretett kolbászkarikákat.

15. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd készre 25-30 perc alatt.

16. A kolozsvári rakott káposztát friss kenyérrel, tejföllel meglocsolva tálald.

Még több darált húsos rizses receptet itt találsz!

erdélyi rakott káposzta tányéron

Erdélyi rakott káposzta » Rizs.info.hu

Így készül az isteni finom húsos erdélyi rakott káposzta savanyú káposztából sütőben. Más néven kolozsvári rakott káposzta, kiadós egytálétel.

Típus: egytálétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 6 adag

Előkészítési idő: PT90M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT120M

Hozzávalók: