Sárgarépás rizs

sárgarépás rizs köret

Egyszerű sárgarépás rizs és hagymás sárgarépás rizs, könnyen elkészíthető, mégis különleges rizsköretek.

Hozzávalók:

  • 1 bögre rizs (kb. 25 dkg)
  • 20 dkg sárgarépa
  • étolaj
  • 2 bögre víz

Egyszerű sárgarépás rizs elkészítése:

1 Pucold meg a sárgarépát és rezseld le nagylyukú reszelőn.

2. Forralj vizet vízforralóban.

3. Tegyél egy kevés olajat egy serpenyőbe, add hozzá a reszelt sárgarépát és pirítsd meg kicsit.

4. Add a répához a rizst, keverd át és pirítsd meg kicsit.

5. Húzd le a tűzről az edényt, és óvatosan öntsd fel forró vízzel.

6. Keverd át, fűszerezd sóval és tedd vissza a tűzre.

7. Alacsony lángon, fedő alatt főzd, míg a rizs meg nem puhul, fel nem szívja a folyadékot.

8. Keverd át egy villával a sárgarépás rizst, és fedő alatt pihentesd még néhány percig.

Hagymás sárgarépás rizs

Ha hagymás sárgarépás rizst szeretnél készíteni, akkor a vöröshagymát aprítsd fel.

Az olajon először a hagymát dinszteld meg, utána add hozzá a sárgarépát, és együtt süsd őket néhány percig.

Innentől kezdve ugyanaz a módszer, mint az egyszerű sárgarépás rizs esetében.

Sárgarépás rizs » Rizs.info.hu

Egyszerű sárgarépás rizs és hagymás sárgarépás rizs, könnyen elkészíthető, mégis különleges rizsköretek, próbáld ki őket te is!

Típus: köret

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 2-3 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT20M

Összes idő: PT30M

Hozzávalók: