A paradicsomlevesről a legtöbb embernek a menza jut az eszébe, és bár ott a legtöbbször betű tésztával kínálták, a paradicsomleves rizzsel is nagyon finom. Így készítsd el!
Hozzávalók:
- 1 l passata (passzírozott paradicsom)
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db zeller
- 5 dkg rizs
- 5 dl víz
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál cukor
- só
- bors
Paradicsomleves rizzsel elkészítése:
1 Pucold meg a vöröshagymát, fokhagymát, zellert. A zellert vágd negyedbe.
2. Melegítsd fel az olajat, add hozzá a lisztet és pirítsd meg.
3. Öntsd fel a passatával és a vizzel.
4. Add hozzá a vöröshagymát, fokhagymát, zellert.
5. Fűszerezd sóval, borssal és a cukorral.
6. Ha felforrt, add a paradicsomleveshez a rizst, és fedő alatt főzd közepes lángon, míg a rizs meg nem puhul.
Mi legyen a paradicsomleves után a menü? 15 szuper recept paradicsomleves mellé itt!