Zöldséges tavaszi rizses hús csirkemellből, egy finom, könnyed rizses egytálétel ebédre vagy vacsorára.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 50 dkg vegyes fagyasztott zöldség
- 25 dkg hosszúszemű rizs (pl. basmati)
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- víz vagy alaplé
- só
- bors
- majoranna
- olaj
Tavaszi rizses hús csirkemellből recept:
1 Kockázd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
3. Mérd ki egy bögrében a rizst. A tavaszi rizseshúst a rizs mennyiségéhez képest kétszeres mennyiségű vízzel vagy alaplével kell felönteni, úgy lesz a legkönnyebb kimérni, ha egy bögrét használsz.
4. Melegíts vizet egy vízforralóban, ha alaplevet használsz, akkor melegítsd fel az alaplevet.
5. Melegíts fel egy kevés olajat egy lábosban, add hozzá a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
6. Add a hagymához a felkockázott csirkemellett és felaprított fokhagymát, és pirítsd, míg a csirkemell ki nem fehéredik.
7. Add hozzá a rizst, és keverd át párszor, hogy a rizsszemeket is bevonja az olaj.
8. Öntsd fel a forró vízzel vagy alaplével, óvatosan, mert a gőz fel fog csapni.
9. Tedd a bele a fagyasztott zöldséget, sózd, borsozd, fűszerezd majorannával. Főzd magas lángon, míg fel nem forr. A fagyasztott zöldség eléggé lehűti, ezért kell magas hőfokon főzni.
10. Ha felforrt, vedd alacsonyra a hőfokot, és fedővel letakarva főzd 15-20 percig.
11. A tavaszi rizseshús akkor készült el, ha a rizs felszívta az összes folyadékot.