Klasszikus töltött paprika

klasszikus töltött paprika darált hússal és rizzsel

Klasszikus paradicsomos töltött paprika darált hússal és rizzsel. Így lesz a legfinomabb ez a magyaros retro étel.

Hozzávalók:

  • 8 db tölteni való paprika

Töltelékhez:

  • 50 dkg darált hús (sertés)
  • 15 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • bors
  • sertészsír vagy olaj

Paradicsom mártáshoz:

  • 1 l passzírozott paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db kisebb zellergumó
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 5 dl víz
  • bors

Klasszikus töltött paprika készítése:

1 A klasszikus töltött paprikához először a rizst kell megfőzni, de nem teljesen, mert a töltelékben még puhulni fog. A rizst másfélszeres mennyiségű sós vízben főzd közepes lángon, míg a folyadékot fel nem szívja, majd tedd félre.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, és egy kevés zsiradékon párold üvegesre. Ha megpuhult a hagyma, keverd hozzá a fűszerpaprikát. Ha kihűlt a hagyma, keverd össze a rizzsel, darált hússal, tojásokkal, sóval, borssal.

3. Mosd meg a paprikákat, távolítsd el a csumáját, és töltsd meg a darált húsos rizses töltelékkel, Ha a végét bevágod kicsit, akkor könnyebb megtölteni a paprikákat, mert a levegő ott távozni tud. Ha esetleg marad töltelék, azokból készíthetsz húsgombócot.

4. A paradicsom szószhoz aprítsd fel a vöröshagymát, és párold üvegesre a zsiradékon.

5. Szórd meg a cukorral és a liszttel és keverd csomómentesre.

6. Öntsd fel a passzírozott paradicsommal és a vízzel.

7. Tedd bele a megpucolt zellergumót, fűszerezd sóval és borssal.

8. A töltött paprikákat tedd a paradicsom mártásba, akkor jó, ha kb. 3/4 részben elfedi a mártás a paprikákat, és alacsony lángon főzd 30-40 percig, míg a töltelék megpuhul.

9. Ha szükséges vízzel vagy alaplével pótold az elpárolgott folyadékot.

10. Tálalás előtt vedd ki belőle a zellert és a hagyományos töltött paprikát főtt sós burgonyával kínáld.

Klasszikus töltött paprika » Rizs.info.hu

Klasszikus paradicsomos töltött paprika darált hússal és rizzsel. Így lesz a legfinomabb ez a magyaros retro, nem csak nyári étel.

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT40M

Főzési idő: PT40M

Összes idő: PT80M

Hozzávalók: