Tavaszi rizses hús csirkemellből

zöldséges tavaszi rizses hús csirkemellből

Zöldséges tavaszi rizses hús csirkemellből, egy finom, könnyed rizses egytálétel ebédre vagy vacsorára.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 50 dkg vegyes fagyasztott zöldség
  • 25 dkg hosszúszemű rizs (pl. basmati)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • víz vagy alaplé
  • bors
  • majoranna
  • olaj

Tavaszi rizses hús csirkemellből recept:

1 Kockázd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

3. Mérd ki egy bögrében a rizst. A tavaszi rizseshúst a rizs mennyiségéhez képest kétszeres mennyiségű vízzel vagy alaplével kell felönteni, úgy lesz a legkönnyebb kimérni, ha egy bögrét használsz.

4. Melegíts vizet egy vízforralóban, ha alaplevet használsz, akkor melegítsd fel az alaplevet.

5. Melegíts fel egy kevés olajat egy lábosban, add hozzá a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

6. Add a hagymához a felkockázott csirkemellett és felaprított fokhagymát, és pirítsd, míg a csirkemell ki nem fehéredik.

7. Add hozzá a rizst, és keverd át párszor, hogy a rizsszemeket is bevonja az olaj.

8. Öntsd fel a forró vízzel vagy alaplével, óvatosan, mert a gőz fel fog csapni.

9. Tedd a bele a fagyasztott zöldséget, sózd, borsozd, fűszerezd majorannával. Főzd magas lángon, míg fel nem forr. A fagyasztott zöldség eléggé lehűti, ezért kell magas hőfokon főzni.

10. Ha felforrt, vedd alacsonyra a hőfokot, és fedővel letakarva főzd 15-20 percig.

11. A tavaszi rizseshús akkor készült el, ha a rizs felszívta az összes folyadékot.

Tavaszi rizses hús csirkemellből » Rizs.info.hu

Zöldséges tavaszi rizses hús csirkemellből, egy finom, könnyed rizses egytálétel ebédre vagy vacsorára.

Típus: egytálétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT40M

Hozzávalók: