Lecsós csirkecomb rizzsel

lecsós csirkecomb rizzsel

Ha egy igazán hagyományos, magyaros ízvilágra vágysz, a lecsós csirkecomb rizzsel tökéletes választás lesz!  A puhára főtt rizs tökéletes kísérője a szaftos csirkének, így ez az étel gyorsan a család kedvencévé válhat.

Hozzávalók:

Lecsós csirkecombhoz:

  • 4 db csirkecomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 db tv paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 evőkanál sertészsír vagy étolaj vagy füstölt szalonna
  • bors
  • 1 teáskanál fűszerpaprika

Rizshez:

  • 35 dkg rizs
  • víz
  • étolaj

Lecsós csirkecomb rizzsel recept:

1 A csirkecombokat vágd félbe és fűszerezd sóval és borssal.

2. Vágd fel a vöröshagymát félfőre.

3. Aprítsd fel a fokhagymát.

4. Darabold fel a paprikát és a paradicsomot.

5. Melegítsd fel a zsírt egy edényben, tedd bele a csirkecombokat, és pirítsd körbe, majd vedd ki és tedd félre.

6. Add a zsírhoz a vöröshagymát. Sózd meg, és közepes lángon párold puhára a hagymát.

7. Add hozzá a fokhagymát is, pirítsd kicsit.

8. Húzd le a tűzről az edényt, keverd hozzá a fűszerpaprikát.

9. Add hozzá a feldarabolt paprikát, és kevergetve főzd kicsit.

10. Add hozzá a feldarabolt paradicsomot, keverd át, fűszerezd sóval és borssal és öntsd fel kb. fél dl vízzel.

11. Tedd bel az elősütött csirkecombokat, és fedő alatt főzd közepes lángon, míg a hús meg nem puhul, és a lecsó is be nem sűrűsödik.

12. Készítsd el a rizst. Melegítsd fel az olajat, és pirítsd meg benne a rizst. Öntsd fel kétszeres mennyiségű meleg vízzel, sózd meg, és fedő alatt alacsony lángon párold puhára a rizst.

13. A lecsós csirkecombot tálald a rizzsel.

Lecsós csirkecomb rizzsel » Rizs.info.hu

Lecsós csirkecomb rizzsel egy klasszikus magyaros fogás. A puhára főtt rizs tökéletes kísérője a szaftos csirkének, így ez az étel gyorsan a család kedvencévé válhat.

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: 10M

Főzési idő: 40M

Összes idő: 50M

Hozzávalók: