Töltött tök darált hússal és rizzsel

nagyon finom töltött tök darált hússal rizzsel kaporral

A kapros töltött tök darált hússal és rizzsel az egyik legfinomabb nyári egytálétel, amely egyszerre laktató, mégis könnyen emészthető. A töltelék szaftos darált húsból, rizzsel dúsítva készül, a sütés után pedig fantasztikusan összeérnek az ízek. Bármilyen tökféle használható, de a főzőtök a legnépszerűbb választás.

Hozzávalók:

  • 2 közepes főzőtök
  • 50 dkg darált hús
  • 15 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • fűszerpaprika
  • kevés étolaj

Tetejére:

  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 csokor friss kapor

Töltött tök recept

1. A rizst főzd meg enyhén sós vízben, majd hagyd kihűlni.

2. A tököket hámozd meg, ha zsenge a tök, akkor nem muszáj meghámozni. Vágd félbe, és kapard ki a belsejüket (a magos részt). Sózd meg a tökök belsejét és tedd félre.

3. A vöröshagymát aprítsd fel, kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a darált húst, fűszerezd sóval, borssal, fűszerpaprikával, és pirítsd meg.

4. Ezután keverd hozzá a zúzott fokhagymát, és az előfőzött rizst.

5. A kivájt tökfelek a sótól levet fognak engedni, ezt töröld le, majd töltsd meg a kész hústöltelékkel.

6. Egy tepsit vagy hőálló tálat kenj ki olajjal, tedd bele a megtöltött tököket. Ha marad ki töltelék, azt a tökök mellé is kanalazhatod.

7. A tejfölt keverd össze sóval és a felaprított friss kaporral, és kend meg vele a töltött tököket.

7. Tedd 180 °C ra előmelegített sütőbe és süsd 35-40 percig. Ezután emeld fel a hőfokot 220 fokra és süsd még 10-15 percig, hogy a teteje kissé megpiruljon.

Tipp:

A tetejét reszelt sajttal is megszórhatod.

Ez a nagyon finom töltött tök recept egy klasszikus, otthonos fogás, amely egyszerű alapanyagokból készül, mégis garantált a siker. A rizs szaftos marad a sütés során, a tök pedig puhára sül – tökéletes ebéd vagy vacsora az egész családnak.

Próbáld ki a rakott tököt is!

Nagyon finom Töltött tök darált hússal és rizzsel » Rizs.info.hu

Nagyon finom töltött tök darált hússal rizzsel kaporral, a sütés után pedig fantasztikusan összeérnek az ízek.

Típus: FŐÉTEL

Nemzeti konyha: MAGYAR

Kulcsszavak: TÖLTÖTT TÖK

Recept Mennyisége: 4 ADAG

Előkészítési idő: PT40M

Főzési idő: PT40M

Összes idő: PT80M

Hozzávalók: