Mennyei rakott tök darált hússal rizzsel

mennyei rakott tök darált hússal rizzsel

Mennyei sajtos rakott tök darált hússal rizzsel, klasszikus, magyaros egytálétel. A fűszeres darált hús és a puhára főtt rizs harmóniája a friss tökkel rétegezve igazán ínycsiklandó kombinációt alkot. A tejföllel megöntözött, sajttal megszórt teteje ropogósra sülve teszi teljessé ezt a kiadós és ízletes ételt, amely garantáltan elvarázsolja a család minden tagját.

Hozzávalók:

  • 1 kg főzőtök
  • 50 dkg darált hús
  • 2 dl rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • bors
  • olaj
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 10 dkg sajt

Mennyei rakott tök darált hússal rizzsel recept:

1 Hámozd meg a tököt, hosszában vágd félbe, és a magos részét kapard ki.

2. Szeleteld fel a tököt, sózd meg és tedd félre.

főzőtök előkészítése

3. A rizst pirítsd meg egy kevés olajon, majd öntsd fel kétszeres mennyiségű meleg vízzel és főzd puhára.

4. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

5. Melegíts egy kevés olajat egy serpenyőben, add hozzá a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

6. Add a hagymához a darált húst és a fokhagymát , és pirítsd, míg a zsírjára nem sült.

7. Fűszerezd sóval, borssal, fűszerpaprikával, öntsd fel egy kevés vízzel és főzd puhára.

8. Keverd össze a szaftos darált húst a rizzsel.

9. Halmozd a darált húsos rizst egy vékonyan kiolajozott tepsibe.

10. Rakd a tetejére a tököket, de előtte egy papírtörlővel itasd fel a nedvességet, mert a sótól levet ereszt a tök.

11. Locsold meg a rakott tök tetejét tejföllel.

12. Tedd a 180 fokre előmelegített sütőbe a rakott tököt és süsd 30 percig.

13. Szórd meg a tetejét reszelt sajttal, és süsd tovább, míg a sajt meg nem olvad a tetején.

Tippek a rakott tökhöz:

  • Egyéb fűszereket is használhatsz, például kaporral is ízesítheted a tejfölt, mielőtt rárakod.

 

mennyei sajtos rakott tök darált hússal rizzsel

 

Mennyei rakott tök darált hússal rizzsel » Rizs.info.hu

Mennyei sajtos rakott tök darált hússal rizzsel, klasszikus, magyaros egytálétel. A fűszeres darált hús és a puhára főtt rizs harmóniája a friss tökkel rétegezve igazán ínycsiklandó kombinációt alkot. A tejföllel megöntözött, sajttal megszórt teteje ropogósra sülve teszi teljessé ezt a kiadós és ízletes ételt, amely garantáltan elvarázsolja a család minden tagját.

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: 30M

Főzési idő: 40M

Összes idő: 70M

Hozzávalók: