Mexikói rizses hús

mexikói rizses hús csirkemellből

Mexikói rizses hús csirkemellből, pikáns fűszerezéssel, finom, laktató rizses egytálétel.

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell
  • 20 dkg basmati rizs
  • 20 dkg mexikói zöldségkeverék (vagy vegyesen zöldborsó, kukorica, sárgarépa, kaliforniai paprika)
  • 1 dl passata (passzírozott paradicsom)
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál őrölt chili
  • 1 teáskanál füstölt fűszerpaprika
  • 2 teáskanál oregano
  • 1,5 teáskanál só

Mexikói rizses hús elkészítése:

1.Kockázd fel a csirkemellet és sózd be.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát.

3. Melegíts egy kevés olajat, és pirítsd meg a csirkemellet fehéredésig, majd vedd ki a csirkemellet a serpenyőből.

4. Ha szükséges pótold az olajat, majd tedd bele a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

5. Add hozzá a fokhagymát és kevergetve pirítsd tovább 1-2 percig.

6. Add a hagymához a rizst, és pirítsd pár percig.

7. Add a rizshez a passzírozott paradicsomot, fűszereket (chilit, fűszerpaprikát, római köményt, oregánót) és keverd át.

7. Öntsd fel 3 dl forró vízzel (használhatsz alaplevet is).

8. Keverd hozzá a mexikói zöldségkeveréket, az elősütött csirkemellet, és add hozzá a sót, és fedő alatt alacsony lángon főzd puhára a mexikói rizses húst.

Schema nem található.