Mexikói rizses hús csirkemellből, pikáns fűszerezéssel, finom, laktató rizses egytálétel.
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 20 dkg basmati rizs
- 20 dkg mexikói zöldségkeverék (vagy vegyesen zöldborsó, kukorica, sárgarépa, kaliforniai paprika)
- 1 dl passata (passzírozott paradicsom)
- 3 evőkanál olaj
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 teáskanál római kömény
- 1 teáskanál őrölt chili
- 1 teáskanál füstölt fűszerpaprika
- 2 teáskanál oregano
- 1,5 teáskanál só
Mexikói rizses hús elkészítése:
1.Kockázd fel a csirkemellet és sózd be.
2. Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát.
3. Melegíts egy kevés olajat, és pirítsd meg a csirkemellet fehéredésig, majd vedd ki a csirkemellet a serpenyőből.
4. Ha szükséges pótold az olajat, majd tedd bele a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
5. Add hozzá a fokhagymát és kevergetve pirítsd tovább 1-2 percig.
6. Add a hagymához a rizst, és pirítsd pár percig.
7. Add a rizshez a passzírozott paradicsomot, fűszereket (chilit, fűszerpaprikát, római köményt, oregánót) és keverd át.
7. Öntsd fel 3 dl forró vízzel (használhatsz alaplevet is).
8. Keverd hozzá a mexikói zöldségkeveréket, az elősütött csirkemellet, és add hozzá a sót, és fedő alatt alacsony lángon főzd puhára a mexikói rizses húst.