Szaftos sajtos tejfölös rakott karfiol darált hússal és rizzsel egy finom, népszerű egytálétel. Készítsd el Te is ezt a klasszikus receptet!
Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej karfiol
- 50 dkg darált hús
- 2 dl rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- só
- bors
- olaj
- 1 nagy doboz tejföl
- 10 dkg sajt
Rakott karfiol darált hússal recept:
1 A karfiolt szedd rózsáira, és sós vízben főzd elő roppanósra (kb. 5-10 perc)
2. Szűrd le a karfiolt, és a főzővízből tegyél félre 4 dl-t.
3. A rizst pirítsd meg egy kevés olajon, majd öntsd fel a meleg karfiol főzővízzel, és főzd puhára. A rizst készítheted sima vízzel is, de finomabb lesz, ha karfiol főzővizét hasznosítod újra.
4. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
5. Melegíts egy kevés olajat egy serpenyőben, add hozzá a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
6. Add a hagymához a darált húst és a fokhagymát , és pirítsd, míg a zsírjára nem sült.
7. Fűszerezd sóval, borssal, fűszerpaprikával, öntsd fel egy kevés vízzel és főzd puhára.
8. Keverd össze a szaftos darált húst a rizzsel.
9. Halmozd a darált húsos rizst egy vékonyan kiolajozott tepsibe.
10. Rakd a tetejére a karfiol rózsákat.
11. Locsold meg a rakott karfiol tetejét tejföllel.
12. Tedd a 180 fokre előmelegített sütőbe a rakott karfiolt és süsd 15 percig.
13. Szórd meg a tetejét reszelt sajttal, és süsd tovább, míg a sajt meg nem olvad a tetején.
Próbáld ki ezeket a recepteket is:
.