Egyszerű sárgarépás rizs és hagymás sárgarépás rizs, könnyen elkészíthető, mégis különleges rizsköretek.
Hozzávalók:
- 1 bögre rizs (kb. 25 dkg)
- 20 dkg sárgarépa
- étolaj
- só
- 2 bögre víz
Egyszerű sárgarépás rizs elkészítése:
1 Pucold meg a sárgarépát és rezseld le nagylyukú reszelőn.
2. Forralj vizet vízforralóban.
3. Tegyél egy kevés olajat egy serpenyőbe, add hozzá a reszelt sárgarépát és pirítsd meg kicsit.
4. Add a répához a rizst, keverd át és pirítsd meg kicsit.
5. Húzd le a tűzről az edényt, és óvatosan öntsd fel forró vízzel.
6. Keverd át, fűszerezd sóval és tedd vissza a tűzre.
7. Alacsony lángon, fedő alatt főzd, míg a rizs meg nem puhul, fel nem szívja a folyadékot.
8. Keverd át egy villával a sárgarépás rizst, és fedő alatt pihentesd még néhány percig.
Hagymás sárgarépás rizs
Ha hagymás sárgarépás rizst szeretnél készíteni, akkor a vöröshagymát aprítsd fel.
Az olajon először a hagymát dinszteld meg, utána add hozzá a sárgarépát, és együtt süsd őket néhány percig.
Innentől kezdve ugyanaz a módszer, mint az egyszerű sárgarépás rizs esetében.