Zöldséges csirkemájas rizottó egy laktató egytálétel.
Ez a recept mondhatni egy „magyar rizottó”, hasonló, mint egy rizses hús. Az olasz rizottó más technológiával készül és sokkal levesesebb.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 30 dkg mexikói zöldségkeverék (fagyasztott)
- 25 dkg rizs
- 2 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 evőkanál majoranna
- olaj
- 4 dl víz vagy alaplé
- reszelt sajt tálaláshoz
Csirkemájas rizottó recept:
1 Tisztítsd meg a májat, és darabold fel kb. 1 centis darabokra.
2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
3. Melegíts vizet egy forralóban, mert a csirkemájas rizottót majd meleg vízzel kell felönteni.
4. Egy lábosban melegítsd fel az olajat, add hozzá a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
5. Add hozzá a felaprított fokhagymát, és mexikói zöldségkeveréket, és párold kicsit együtt.
6. Add hozzá a májat, és kevergetve párold tovább.
7. Öntsd fel a 4 dl meleg vízzel.
8. Egy serpenyőben egy kevés olajon pirítsd meg a rizst, majd keverd a rizottóhoz.
9. Fűszerezd, sóval, borssal és majorannával, keverd jól át.
10. A csirkemájas rizottót alacsony lángon, fedő alatt főzd, míg a rizs magába nem szívja a szaftot, és a máj és a zöldségek is megpuhulnak.
11. Tálaláskor szórd meg reszelt sajttal, és savanyúsággal kínáld!