Bácskai rizseshús csirkemellből

bácskai rizseshús csirkemellből gombával

Bár az eredeti bácskai rizseshús sertéshúsból készül, csirkéből is meg lehet főzni. Így készíts finom bácskai rizseshúst csirkemellből, amibe még egy kis gomba is kerül.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 25 dkg gomba
  • 20 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tv paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
  • bors
  • olaj

Bácskai rizseshús csirkemellből elkészítése:

1 A csirkés bácskai rizseshúshoz első lépésként kockázd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

3. Kockázd fel a paprikát és a paradicsomot.

4. Szeleteld fel a gombát.

5. Melegítsd fel az olajat, add hozzá a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

6. Add hozzá a paprikát, paradicsomot, fokhagymát és párold tovább együtt pár percig.

7. Add a pörköltalaphoz a felkockázott csirkemellet és pirítsd fehéredésig.

8. Húzd le a tűzről és keverd hozzá a fűszerpaprikát.

9. Add hozzá a felszeletelt gombát,  és párold félpuhára a húst.

10. Mérd ki a rizst egy bögrében, így látni fogod, hogy nagyjából mekkora a térfogata. Ez azért fontos, mert a rizst kétszeres mennyiségű vízben kell főzni.

11. Forralj vizet egy vízforralóban, vagy melegítsd fel a levest, amit használni fogsz. Nem kell, hogy forrjon, de meleg legyen, semmiképpen sem hideg, mert akkor nagyon lehűti az ételt, mikor hozzáadod.

12. Add a rizst az ételhez, és öntsd fel kicsit kevesebb, mint kétszeres mennyiségű meleg levessel vagy vízzel. A mennyiség attól függ, hogy mennyi szaft van a hús alatt. Kb. annyi folyadékra lesz szükség, ami éppen ellepi.

13. Sózd meg, és óvatosan keverd át.

14. Alacsony hőfokon fedő alatt főzd készre a bácskai rizseshúst csirkemellből, amíg a rizs és a hús is meg nem puhul.

Bácskai rizseshús csirkemellből » Rizs.info.hu

Bácskai rizseshús csirkemellből, így készítsd el a népszerű magyar egytálétel receptjét csirkéből!

Típus: egytálétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT40M

Összes idő: PT50M

Hozzávalók: