Székelykáposzta rizzsel

székelykáposzta rizzsel

A székelykáposzta egy kedvelt magyaros egytálétel, ha a székelykáposztát rizzsel készíted, akkor egy igazán laktató, tartalmas ételt készíthetsz.

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 60 dkg sertéscomb
  • 8 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 4 evőkanál sertészsír
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 db babérlevél
  • bors
  • tejföl a tálaláshoz

Székelykáposzta rizzsel recept:

1 Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

2. Darabold fel a paradicsomot és a paprikát.

3. Kockázd fel a sertéscombot.

4. Egy lábosban melegítsd fel a sertészsírt, tedd bele a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

5. Add a hagymához a sertéscombot és pirítsd fehéredésig.

6. Húzd le a tűzről, keverd hozzá a fűszerpaprikát.

7. Add hozzá a feldarabolt paprikát és paradicsomot, fűszerezd sóval és borssal.

8. Öntsd fel egy kevés vízzel, és alacsony lángon párold puhára a húst.

9. Ha nagyon sós a káposzta, akkor mosd át, és vágd kisebb darabokra.

10. Keverd a savanyú káposztát a pörköltalaphoz és alacsony lángon fedő alatt főzd, míg a káposzta meg nem puhul.

11. Add a székelykáposztához a rizst, és főzd további kb. 15 percig, hogy a rizs is megpuhuljon. Mikor a rizst hozzáadod, figyelj rá, hogy legyen elég szaftja, mert a rizs sok nedvességet magába fog szívni.

12. A rizses székelykáposztát tejföllel és friss kenyérrel tálald!

Tippek a székelykáposzta rizzsel recepthez

  1. Sertészsír helyett füstölt szalonna zsírjával is készítheted.
  2. Ha nem akarsz szalonnát használni, akkor füstölt fűszerpaprikával szintén füstös ízt csempészhetsz bele.
  3. Ha szereted a csípőset, akkor csípős paprikával is ízesítheted.
Székelykáposzta rizzsel » Rizs.info.hu

Székelykáposzta rizzsel, egy igazán finom, nagyon tartalmas, laktató magyaros egytálétel. Készítsd el Te is otthon!

Típus: egytálétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT65M

Összes idő: PT75M

Hozzávalók: