Karalábéból ritkábban szoktak rakott ételt készíteni, pedig igazán finom! Próbáld ki Te is a rakott karalábét csirkemellel és magad is meggyőződhetsz róla!
Hozzávalók:
- 2 db nagyobb zsenge karalábé
- 20 dkg rizs
- 25 dkg csirkemell
- 2 db sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem vagy kapor
- 1 nagy doboz tejföl 450 g
- 5 dkg sajt
- só
- bors
- étolaj
Rakott karalábé recept:
1 Pucold meg a karalábét, és szeleteld fel kb. 1 centis félkarikákra.
2. Főzd meg sós vízben, majd szűrd le, de a karalábé főzőlevét tedd félre.
3. A rizst pirítsd meg egy kevés olajon, majd öntsd fel kétszeres mennyiségű karalábé főzőlével, sózd meg és alacsony lángon, fedő alatt főzd meg.
4. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
5. Pucold meg és karikázd fel a sárgarépát.
6. Csíkozd fel a csirkehúst, sózd és borsozd.
7. Egy nagyobb serpenyőben melegíts egy kevés olajat, add hozzá a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
8. Add hozzá a fokhagymát is.
9. Add hozzá a csirkemellet és pirítsd fehéredésig.
10. Add hozzá a sárgarépát és öntsd fel kevés karalábé főzőlével és közepes lángon főzd, míg a hús és a répa meg nem puhulnak.
11. Keverd hozzá a tejföl felét, és add hozzá a felaprított petrezselymet. Kóstold meg, ha szükséges adjál még hozzá sót.
12. Keverd össze a rizst a csirkés raguval.
13. Kenj ki vékonyan olajjal egy 24 x 18 centis tepsit, és az alját rakd ki az előfőzött karalábé karikákkal.
14. Halmozd rá a csirkés, rizses ragut.
15. A tetejét is rakd ki karalábéval.
16. Reszeld le a sajott és keverd össze a maradék tejföllel.
17. Tedd a tejfölös sajtos keveréket a rakott karalábé tetejére.
18. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és fél óra alatt süsd készre a rakott karalábét.
Próbáld ki ezeket a karalábés recepteket is: