Rakott karalábé csirkemellel

rakott karalábé csirkemellel rizzsel

Karalábéból ritkábban szoktak rakott ételt készíteni, pedig igazán finom! Próbáld ki Te is a rakott karalábét csirkemellel és magad is meggyőződhetsz róla!

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb zsenge karalábé
  • 20 dkg rizs
  • 25 dkg csirkemell
  • 2 db sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem vagy kapor
  • 1 nagy doboz tejföl 450 g
  • 5 dkg sajt
  • bors
  • étolaj

Rakott karalábé recept:

1 Pucold meg a karalábét, és szeleteld fel kb. 1 centis félkarikákra.

2. Főzd meg sós vízben, majd szűrd le, de a karalábé főzőlevét tedd félre.

3. A rizst pirítsd meg egy kevés olajon, majd öntsd fel kétszeres mennyiségű karalábé főzőlével, sózd meg és alacsony lángon, fedő alatt főzd meg.

4. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

5. Pucold meg és karikázd fel a sárgarépát.

6. Csíkozd fel a csirkehúst, sózd és borsozd.

7. Egy nagyobb serpenyőben melegíts egy kevés olajat, add hozzá a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

8. Add hozzá a fokhagymát is.

9. Add hozzá a csirkemellet és pirítsd fehéredésig.

10. Add hozzá a sárgarépát és öntsd fel kevés karalábé főzőlével és közepes lángon főzd, míg a hús és a répa meg nem puhulnak.

11. Keverd hozzá a tejföl felét, és add hozzá a felaprított petrezselymet. Kóstold meg, ha szükséges adjál még hozzá sót.

12. Keverd össze a rizst a csirkés raguval.

13. Kenj ki vékonyan olajjal egy 24 x 18 centis tepsit, és az alját rakd ki az előfőzött karalábé karikákkal.

14. Halmozd rá a csirkés, rizses ragut.

rakott karalábé töltelék

15. A tetejét is rakd ki karalábéval.

16. Reszeld le a sajott és keverd össze a maradék tejföllel.

17. Tedd a tejfölös sajtos keveréket a rakott karalábé tetejére.

18. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és fél óra alatt süsd készre a rakott karalábét.

Próbáld ki ezeket a karalábés recepteket is:

rakott karalábé tepsiben

Rakott karalábé csirkemellel » Rizs.info.hu

Tejfölös rakott karalábé csirkemellel, zöldségekkel és rizzsel. Egy igazán finom egytálétel, próbáld ki Te is!

Típus: egytálétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT40M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT70M

Hozzávalók: