Céklás rizottó

céklás rizottó kecskesajttal

Céklás rizottó egy húsmentes finom egytálétel.

Hozzávalók:

2 adaghoz

  • 30 dkg cékla
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 liter alaplé
  • 40 dkg rizottórizs, kerekszemű rizs
  • 5 dkg parmezán
  • 4 dkg vaj
  • olívaolaj

Tálaláshoz kecskesajt, feta – elhagyható

Céklás rizottó recept:

1 A céklás rizottóhoz először hámozd meg és reszeld le a céklát.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

3. Melegítsd fel az alaplevet.

4. Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, add hozzá a felaprított vöröshagymát és lereszelt céklát, és kevergetve párold meg a zöldségeket, kb. 10 percig.

5. Add hozzá a rizst és a fokhagymát, és kevergesd, míg a rizs áttetsző nem lesz.

6. Öntsd fel a fehérborral, és kevergesd míg a bor el nem fő.

7. Egy merőkanállal kezd el adagolni az alaplevet a rizshez, mindig csak egy adagot, és kevergesd, míg a folyadékot fel nem szívja. Ekkor jöhet egy újabb merőkanál alaplé, és így folytasd míg  a rizs al dente nem lesz.

8. Keverd hozzá a reszelt parmezánt.

9. Zárd el a lángot, és keverd hozzá a vajat.

10. Frissen tálald a céklás rizottót.

11. Tálaláskor megszórhatod a tetejét kecskesajttal vagy fetával.

kép: canva.com

Céklás rizottó » Rizs.info.hu

Céklás rizottó egy húsmentes finom egytálétel, amit tálaláskor kecskesajttal vagy fetával gazdagíthatsz.

Típus: egytálétel

Nemzeti konyha: olasz

Recept Mennyisége: 2 adag

Előkészítési idő: PT15M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT40M

Hozzávalók: