A sült hagymás rizs egy egyszerű rizsköret. A hagyma egy különleges aromát ad neki és különlegesebbé teszi a hagyományos rizsköretet.
Hozzávalók:
2-3 adaghoz
- 1 bögre rizs
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 2 bögre víz
- só
- étolaj
Sült hagymás rizs elkészítése
1 Forralj vizet egy vízforralóban a víz főzéséhez.
2. Aprítsd fel a vöröshagymát.
3. Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben.
4. Tedd az olajba a felaprított vöröshagymát, adj hozzá egy csipet sót, és közepes lángon párold üvegesre a hagymát.
5. Add a rizst a sült hagymához és pirítsd tovább kicsit, míg a rizst mindenhol be nem vonja a zsiradék.
6. Húzd le a tűzről a serpenyőt, és öntsd fel a forró vízzel. Légy óvatos, mert a gőz fel fog csapni.
7. Fűszerezd sóval, keverd át, és tegyél rá fedőt.
8. Tedd vissza a serpenyőt a tűzre, és alacsony lángon főzd fedő alatt, míg a rizs magába nem szívja a folyadékot, és meg nem puhul.
9. Zárd el alatta a hőt, és fedő alatt pihentesd még kb. 1 percig.
10. Végül a hagymás rizst keverd át egy villával, hogy ne ragadjanak össze a rizsszemek.
Pirított hagymás rizst készíthetsz borsóval, kukoricával, babbal is.