Hagymás rizs

sült hagymás rizs köret

A sült hagymás rizs egy egyszerű rizsköret. A hagyma egy különleges aromát ad neki és különlegesebbé teszi a hagyományos rizsköretet.

Hozzávalók:

2-3 adaghoz

  • 1 bögre rizs
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 2 bögre víz
  • étolaj

Sült hagymás rizs elkészítése

1 Forralj vizet egy vízforralóban a víz főzéséhez.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát.

3. Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben.

4. Tedd az olajba a felaprított vöröshagymát, adj hozzá egy csipet sót, és közepes lángon párold üvegesre a hagymát.

5. Add a rizst a sült hagymához és pirítsd tovább kicsit, míg a rizst mindenhol be nem vonja a zsiradék.

6. Húzd le a tűzről a serpenyőt, és öntsd fel a forró vízzel. Légy óvatos, mert a gőz fel fog csapni.

7. Fűszerezd sóval, keverd át, és tegyél rá fedőt.

8. Tedd vissza a serpenyőt a tűzre, és alacsony lángon főzd fedő alatt, míg a rizs magába nem szívja a folyadékot, és meg nem puhul.

9. Zárd el alatta a hőt, és fedő alatt pihentesd még kb. 1 percig.

10. Végül a hagymás rizst keverd át egy villával, hogy ne ragadjanak össze a rizsszemek.

Pirított hagymás rizst készíthetsz borsóval, kukoricával, babbal is.

Sült hagymás rizs köret » Rizs.info.hu

A sült hagymás rizs vagy pirított hagymás rizs egy egyszerű rizsköret. A hagyma egy különleges aromát ad neki és különlegesebbé teszi.

Típus: köret

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 2-3 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT20M

Összes idő: PT30M

Hozzávalók: