Hideg krémes gyümölcsrizs tejszínnel

hideg krémes gyümölcsrizs tejszínnel

Hideg krémes gyümölcsrizs tejszínnel egy isteni finom, igazán kanalaznivaló lágy desszert.

A gyümölcsöket egyéni ízlés szerint lehet válogatni, én fagyasztott erdei gyümölcsöt használtam, de lehet befőttekből, például megy, barack is készíteni, és természetesen friss gyümölcsökből is.

Hozzávalók:

4 adaghoz

  • 25 dkg rizs kerekszemű
  • 8 dl tej (min. 2,8 %-os)
  • 1 csipet só
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kristálycukr
  • 4 dl habtejszín (behűtött)
  • 50 dkg gyümölcs

Hideg krémes gyümölcsrizs tejszínnel elkészítése:

1 A gyümölcsrizshez először egy tejberizst kell készíteni. Ehhez tedd egy vastagfalú lábosba a tejet, a sót.

2. Add hozzá a rizst, amit nem szabad megmosni!

3. Kis-közepes lángon főzd, és időnként keverd meg. Folyamatosan figyelni kell, hogy le ne égjen! Ezért is javasolt vastagfalú lábost használni.

4. Ha a rizs megpuhult, és nagyjából felszívta a tejet, keverd hozzá a cukrokat. Azt vedd számításba, hogy ahogy hűl a tejberizs, még sűrűsödni fog.

5. Hűtsd ki a tejberizst.

6. Készítsd elő a gyümölcsöt a felhasználáshoz, én fagyasztott gyümölcsöt használtam, így azt felolvasztottam, ha befőttet használsz, azt csepegtesd le, majd darabold fel.

7. A hideg tejszínből verj tejszínhabot.

8. A tejberizst lazítsd fel a tejszínhab felével.

9. Majd keverd hozzá a óvatosan a maradék tejszínhabot és gyümölcsöket.

10. Tálaláshoz tegyél félre egy kevés tejszínhabot és gyümölcsöt, amivel diszítheted a gyümölcsrizs tetejét.

Hideg krémes gyümölcsrizs tejszínnel » Rizs.info.hu

Hideg krémes gyümölcsrizs tejszínnel egy isteni finom, igazán kanalaznivaló lágy desszert. Készítsd el Te is!

Típus: desszert

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT60M

Főzési idő: PT20M

Összes idő: PT80M

Hozzávalók: