Kukoricás rizs

kukoricás rizs

Kukoricás rizs az egyik legjobb köret, készítheted konzervből és mirelit kukoricából is. Ha gazdagabb ízvilágot szeretnél, akkor pedig a vajas kukoricás rizst próbáld ki.

Kukoricás rizs konzervből

Talán kukorica konzervből a legegyszerűbb elkészíteni a kukoricás rizst.

Hozzávalók:

  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre víz
  • 1 nagy doboz konzerv kukorica (285 g)
  • 1 evőkanál olaj

Kukoricás rizs konzerből elkészítése:

1 A rizs főzéséhez meleg vízre van szükség, ezért egy vízforralóban melegíts vizet.

2. Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, tedd rá a rizst, és folymatosan kevergetve pirítsd meg.

3. Húzd le a tűzről, és öntsd fel a meleg vízzel. Ezt óvatosan csináld, mert forró gőz fog keletkezni.

4. Tedd vissza a rizst a tűzhelyre, sózd meg és keverd át.

5. A hőfokot tedd a legalacsonyabb fokozatra, és fedő alatt párold puhára a rizst.

6. Nyisd ki a kukorica konzervet, öntsd le a levét, és ha megpuhult a rizs, keverd hozzá a kukoricát. Mivel a konzerv kukorica már meg van főzve, nem ígényel hőkezelést. Így maradék rizsből is készíthetsz kukoricás rizst, csak keverd a kész rizshez konzerv kukoricát.

Kukoricás rizs mirelit kukoricából

Hozzávalók:

  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre víz
  • 1 bögre fagyasztott kukorica
  • 1 evőkanál olaj

Kukoricás rizs mirelit kukoricából elkészítése:

1 A rizs főzéséhez meleg vízre van szükség, ezért egy vízforralóban melegíts vizet. Ha fagyasztott kukoricával készíted a rizst, ez különösen fontos, mert a mirelit kukorica nagyon le fogja hűteni.

2. Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, tedd rá a rizst, és folymatosan kevergetve pirítsd meg.

3. Húzd le a tűzről, és öntsd fel a meleg vízzel. Ezt óvatosan csináld, mert forró gőz fog keletkezni.

4. Tedd a serpenyőbe a fagyasztott kukoricát.

5. Tedd vissza a kukoricás rizst a tűzhelyre, sózd meg, keverd át, és várd meg míg fel nem forr.

6. Ha felforrt vedd a hőfokot a legalacsonyabb fokozatra, és fedő alatt párold puhára a rizst.

Vajas kukoricás rizs

Hozzávalók:

  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre víz
  • 1 bögre fagyasztott kukorica
  • 1 evőkanál vaj

Vajas kukoricás rizs elkészítése

1 A rizs főzéséhez meleg vízre van szükség, ezért egy vízforralóban melegíts vizet. Ha fagyasztott kukoricával készíted a rizst, ez különösen fontos, mert a mirelit kukorica nagyon le fogja hűteni.

2. Egy serpenyőben melegíts fel 1/2 evőkanál vajat, tedd rá a rizst, és folymatosan kevergetve pirítsd meg.

3. Húzd le a tűzről, és öntsd fel a meleg vízzel. Ezt óvatosan csináld, mert forró gőz fog keletkezni.

4. Tedd a serpenyőbe a fagyasztott kukoricát.

5. Tedd vissza a kukoricás rizst a tűzhelyre, sózd meg, keverd át, és várd meg míg fel nem forr.

6. Ha felforrt vedd a hőfokot a legalacsonyabb fokozatra, és fedő alatt párold puhára a rizst.

7. Ha felszívta a vizet, keverd hozzá a maradék vajat, ettől ízletesebb, krémesebb lesz.

Mi illik a kukoricás rizshez? Kattints ide, és nézd meg a legjobb recept ötleteket kukoricás rizs mellé!

Kukoricás rizs » Rizs.info.hu

Kukoricás rizs az egyik legjobb köret, készítheted konzervből és mirelit kukoricából is, a vajas kukoricás rizs pedig a leggazdagabb.

Típus: köret

Előkészítési idő: PT5M

Főzési idő: PT20M

Összes idő: PT25M

Hozzávalók: