Bácskai rizses gomba

bácskai rizses gomba

A bácskai rizses húsról már mindenki hallott, ezen elv szerint készül a bácskai rizses gomba, ami egy finom, magyaros vega rizses egytálétel, de akár köretként is lehet fogyasztani.

Hozzávalók:

2 adaghoz

  • 50 dkg gomba
  • 15 dkg rizs
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • étolaj
  • fűszerpaprika
  • bors

Bácskai rizses gomba recept

1 A bácskai rizses gombához pucold meg a gombát és szeleteld fel.

2. Aprítsd fel a fokhagymát és a vöröshagymát.

3. Kockázd fel a paradicsomot és a tv paprikát.

4. Melegítsd fel az olajat egy lábosban, add hozzá a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

5. Húzd le a lábost a tűzről, és keverd a hagymához a fűszerpaprikát.

6. Add a hagymához a fokhagymát, felkockázott paprikát és paradicsomot.

7. Öntsd fel egy kevés vízzel, és alacsony lángon főzd, míg a zöldségek meg nem puhulnak.

8. Add a pörkölt alaphoz a felszeletelt gombát, és főzd, míg a gomba ki nem engedi a levét és össze nem esik.

9. Add hozzá a rizst és öntsd fel kétszer annyi forró vízzel, mint a rizs mennyisége. Ez úgy a legegyszerűbb, ha bögrében méred ki a rizst.

10. Fűszerezd sóval, borssal, és fedő alatt alacsony lángon főzd készre a bácskai rizses gombát.

Tipp

A bácskai rizses gombához használhatsz füstölt fűszerpaprikát is, ha szereted a csípőset, akkor csípős paparikát is.

Próbáld ki ezeket a bácskai recepteket is:

.

Bácskai rizses gomba » Rizs.info.hu

Bácskai rizses gomba, egy finom, magyaros vega rizses egytálétel, de akár köretként is lehet fogyasztani.

Típus: egytálétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 2-3 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT40M

Hozzávalók: