Hagyományos rizskoch mazsolával

hagyományos rizskoch mazsolával

A rizskoch (rizskók, rizsfelfújt) az egyik legnépszerűbb rizses desszert, ami egy tartalmas leves után főfogás is lehet. Így készül a hagyományos rizskoch mazsolával, citromhéjjal, vaníliával.

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 liter tej
  • 2 dl víz
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom héja
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 dkg mazsola
  • 5 db tojás
  • 5 dkg vaj

Tepsihez:

  • vaj
  • zsemlemorzsa

Hagyományos rizskoch mazsolával recept:

1 Tedd a rizst és a vizet egy vastag falú lábosba, melegítsd közepes hőfokon és folyamatosan kevergesd, míg a víz el nem forr.

2. Add a rizshez a tejet és a sót.

3. Főzd tovább a rizst időnként megkeverve, míg a rizs nagyjából fel nem szívja a tejet.

4. Keverd a rizshez a citromhéjat, vanília vionatot, cukrot és a mazsolát, és pihentesd egy órát lefedve.

5. Ha kihűlt a tejberizs tedd át egy keverőtálba.

6. Válaszd szét a tojásokat.

7. A tojássárgákat keverd simára a szobahőmérsékletű vajjal.

8. Keverd a tejberizshez a vajas tojásos keveréket.

9. A tojásfehérjékből verj habot, és óvatosan keverd a rizses masszához.

10. Vajazz ki egy 18×30 cm-es tepsit, szórd meg zsemlemorzsával, és öntsd bele a hagyományos rizskoch masszáját.

11. Tedd a mazsolás rizsfelfújtat 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 40 percig, míg a teteje meg nem barnul.

A rizskochot porcukorral megszórva lekvárral tálald.

Hagyományos rizskoch mazsolával » Rizs.info.hu

Hagyományos rizskoch mazsolával, citromhéjjal, vaníliával. Így készíts otthon habkönnyű, krémes rizsfelfújtat.

Típus: desszert

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 10 adag

Előkészítési idő: PT80M

Főzési idő: PT40M

Összes idő: PT120M

Hozzávalók: