Puffasztott rizses csokit könnyedén készíthetsz házilag is, és annyira egyszerű, hogy kezdők is belevághatnak és bezsebelhetik a gratulációt. Akár gasztroajándéknak vagy karácsonyi sütinek is készítheted.
Többféle receptet lehet találni, sok receptben vajból, kakaóporból készítik a csokis részt, ami ugye nem csoki. Szerintem a legjobb csokiból készíteni ezt az édességet, nem véletlenül hívják rizses csokinak.
A rizses csokit ízesíteni is lehet, ebben a receptben reszelt narancshéj teszi még izgalmasabbá az édességet, de kerülhetnek bele aszalt gyümölcsök is.
Hozzávalók:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 bögre (2,5 dl) puffasztott rizs
- 1 db narancs
Puffasztott rizses csoki recept csokiból
1 Készíts elő egy őzgerinc formát, vagy műanyag tálat, amibe a kész puffasztott csokit tenni fogod. Béleld ki sütőpapírral, vagy folpackkal.
2. A rizses csoki készítését a csokoládé olvasztásával kell kezdeni. Ehhez melegíts vizet egy lábosban, és keress egy másik tálat, amit a lábos tetejére fel tudsz rakni.
3. Forrald fel a vizet, vedd kisebbre a hőfokot, nem kell, hogy lobogva forrjon a víz.
4. Tedd a gőz fölé a másik tálat, és tördeld bele a csokit.
5. Ha felolvadt a csoki, tedd bele a puffasztott rizst, és reszeld bele a narancs héját.
6. Keverd jól össze, majd a rizses csoki masszáját tedd az előre elkészített formába.
7. Várd meg, míg a csoki megdermed, és máris kész az isteni finom puffasztott rizses csoki!