A rizibizi az egyik legnépszerűbb rizs köret. A nagyszerűsége egyszerűségében rejlik, a zöldborsó képes a hagyományos rizst egy másik dimenzióba emelni.
Rizibizit fagyasztott zöldborsóból a legegyszerűbb készíteni, mert az egész évben elérhető, de a tökéletes végerdményhez figyelni kell néhány dologra.
Hozzávalók:
- 1 bögre rizs
- 1 bögre zöldborsó (fagyasztott)
- 2 bögre forró víz
- só
- olaj
Rizibizi recept:
1 Forralj vizet a vízforralóban. A rizst eleve meleg vízzel kell felönteni, ami különösen fontos, ha fagyasztott zöldborsóval készíted a rizibizit, mert a fagyasztott zöldség nagyon le fogja hűteni.
2. Melegíts egy kevés olajat egy serpenyőben.
3. Add hozzá a rizst, és folyamatosan kevergetve pirítsd meg.
4. Húzd le a tűzről a serpenyőt, és óvatosan öntsd hozzá két bögrényi forró vizet. Erősen gőzölögni fog, ezért kell óvatosnak lenni.
5. Tedd vissza a tűzre a serpenyőt, és add hozzá a fagyasztott zöldborsót és sót, majd keverd át.
6. Takard le egy fedővel, és magas lángon főzd a rizibizit, míg a víz forrni nem kezd.
7. Ha felforrt, vedd alacsonyra a hőfokot, és fedővel letakarva így főzd tovább a rizibizit, míg a rizs és a borsó is meg nem puhulnak.
Rizibizi mellé mi illik? Kattints a linkre szuper ötletekért!