Ananászos rizs

ananászos rizs

Ananászos rizs egy különleges, trópusi ízvilágű köret, Egyszerre édes, sós, kicsit csípős. Készítsd el, ha kipróbálnál valami új, kevésbé szokványos köretet!

Hozzávalók:

  • 1 doboz darabolt ananász konzerv vagy 1 db friss ananász
  • 2 bögre rizs
  • 4 bögre víz
  • 1 evőkanál lime lé vagy citromlé
  • 1 kávéskanál chili pehely (elhagyható)
  • friss koriander vagy petrezselyem
  • 1 evőkanál olaj

Ananászos rizs recept:

1 Csöpögtesd le az ananászkonzervet, és vágd kisebb darabokra az ananászt. A konzervben elég nagy darabok szoktak lenni, homogénebb lesz a köret, ha kisebbre vágod őket.

2. Melegíts vizet vízforralóban, ezzel kell majd felönteni a rizst.

3. Melegítsd fel az olajat, tedd bele a rizst, és pirítsd meg kicsit.

4. Add hozzá a felaprított ananászt, és pirítsd tovább egy kicsit.

5. Húzd le a tűzről az edényt, és óvatosan öntsd fel a meleg vízzel.

6. Keverd az ananászos rizshez a sót, és a chili pelyhet.

7. Fedő alatt alacsony hőfokon főzd, míg a rizs fel nem szívja a folyadékot.

8. Közben aprítsd fel a friss koriandert vagy petrezselymet.

9. Ha megfőtt a rizs, keverd hozzá a friss lime levet és koriandert.

10. És már kész is az ananászos rizs, mi kókuszbundás csirkemellel ettük.

Próbáld ki ezeket az ananászos recepteket is:

Ananászos rizs » Rizs.info.hu

Ananászos rizs egy különleges, trópusi ízvilágű köret, Egyszerre édes, sós, kicsit csípős. Készítsd el, ha kipróbálnál valami új, kevésbé szokványos köretet!

Típus: köret

Nemzeti konyha: ázsiai

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT15M

Összes idő: PT25M

Hozzávalók: