Ananászos rizs egy különleges, trópusi ízvilágű köret, Egyszerre édes, sós, kicsit csípős. Készítsd el, ha kipróbálnál valami új, kevésbé szokványos köretet!
Hozzávalók:
- 1 doboz darabolt ananász konzerv vagy 1 db friss ananász
- 2 bögre rizs
- 4 bögre víz
- 1 evőkanál lime lé vagy citromlé
- 1 kávéskanál chili pehely (elhagyható)
- só
- friss koriander vagy petrezselyem
- 1 evőkanál olaj
Ananászos rizs recept:
1 Csöpögtesd le az ananászkonzervet, és vágd kisebb darabokra az ananászt. A konzervben elég nagy darabok szoktak lenni, homogénebb lesz a köret, ha kisebbre vágod őket.
2. Melegíts vizet vízforralóban, ezzel kell majd felönteni a rizst.
3. Melegítsd fel az olajat, tedd bele a rizst, és pirítsd meg kicsit.
4. Add hozzá a felaprított ananászt, és pirítsd tovább egy kicsit.
5. Húzd le a tűzről az edényt, és óvatosan öntsd fel a meleg vízzel.
6. Keverd az ananászos rizshez a sót, és a chili pelyhet.
7. Fedő alatt alacsony hőfokon főzd, míg a rizs fel nem szívja a folyadékot.
8. Közben aprítsd fel a friss koriandert vagy petrezselymet.
9. Ha megfőtt a rizs, keverd hozzá a friss lime levet és koriandert.
10. És már kész is az ananászos rizs, mi kókuszbundás csirkemellel ettük.
Próbáld ki ezeket az ananászos recepteket is: