A bácskai rizses húsról már mindenki hallott, ezen elv szerint készül a bácskai rizses gomba, ami egy finom, magyaros vega rizses egytálétel, de akár köretként is lehet fogyasztani.
Hozzávalók:
2 adaghoz
- 50 dkg gomba
- 15 dkg rizs
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tv paprika
- 1 db paradicsom
- étolaj
- fűszerpaprika
- só
- bors
Bácskai rizses gomba recept
1 A bácskai rizses gombához pucold meg a gombát és szeleteld fel.
2. Aprítsd fel a fokhagymát és a vöröshagymát.
3. Kockázd fel a paradicsomot és a tv paprikát.
4. Melegítsd fel az olajat egy lábosban, add hozzá a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
5. Húzd le a lábost a tűzről, és keverd a hagymához a fűszerpaprikát.
6. Add a hagymához a fokhagymát, felkockázott paprikát és paradicsomot.
7. Öntsd fel egy kevés vízzel, és alacsony lángon főzd, míg a zöldségek meg nem puhulnak.
8. Add a pörkölt alaphoz a felszeletelt gombát, és főzd, míg a gomba ki nem engedi a levét és össze nem esik.
9. Add hozzá a rizst és öntsd fel kétszer annyi forró vízzel, mint a rizs mennyisége. Ez úgy a legegyszerűbb, ha bögrében méred ki a rizst.
10. Fűszerezd sóval, borssal, és fedő alatt alacsony lángon főzd készre a bácskai rizses gombát.
Tipp
A bácskai rizses gombához használhatsz füstölt fűszerpaprikát is, ha szereted a csípőset, akkor csípős paparikát is.
Próbáld ki ezeket a bácskai recepteket is:
.