Kukoricás rizs az egyik legjobb köret, készítheted konzervből és mirelit kukoricából is. Ha gazdagabb ízvilágot szeretnél, akkor pedig a vajas kukoricás rizst próbáld ki.
Kukoricás rizs konzervből
Talán kukorica konzervből a legegyszerűbb elkészíteni a kukoricás rizst.
Hozzávalók:
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- 1 nagy doboz konzerv kukorica (285 g)
- só
- 1 evőkanál olaj
Kukoricás rizs konzerből elkészítése:
1 A rizs főzéséhez meleg vízre van szükség, ezért egy vízforralóban melegíts vizet.
2. Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, tedd rá a rizst, és folymatosan kevergetve pirítsd meg.
3. Húzd le a tűzről, és öntsd fel a meleg vízzel. Ezt óvatosan csináld, mert forró gőz fog keletkezni.
4. Tedd vissza a rizst a tűzhelyre, sózd meg és keverd át.
5. A hőfokot tedd a legalacsonyabb fokozatra, és fedő alatt párold puhára a rizst.
6. Nyisd ki a kukorica konzervet, öntsd le a levét, és ha megpuhult a rizs, keverd hozzá a kukoricát. Mivel a konzerv kukorica már meg van főzve, nem ígényel hőkezelést. Így maradék rizsből is készíthetsz kukoricás rizst, csak keverd a kész rizshez konzerv kukoricát.
Kukoricás rizs mirelit kukoricából
Hozzávalók:
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- 1 bögre fagyasztott kukorica
- só
- 1 evőkanál olaj
Kukoricás rizs mirelit kukoricából elkészítése:
1 A rizs főzéséhez meleg vízre van szükség, ezért egy vízforralóban melegíts vizet. Ha fagyasztott kukoricával készíted a rizst, ez különösen fontos, mert a mirelit kukorica nagyon le fogja hűteni.
2. Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, tedd rá a rizst, és folymatosan kevergetve pirítsd meg.
3. Húzd le a tűzről, és öntsd fel a meleg vízzel. Ezt óvatosan csináld, mert forró gőz fog keletkezni.
4. Tedd a serpenyőbe a fagyasztott kukoricát.
5. Tedd vissza a kukoricás rizst a tűzhelyre, sózd meg, keverd át, és várd meg míg fel nem forr.
6. Ha felforrt vedd a hőfokot a legalacsonyabb fokozatra, és fedő alatt párold puhára a rizst.
Vajas kukoricás rizs
Hozzávalók:
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- 1 bögre fagyasztott kukorica
- só
- 1 evőkanál vaj
Vajas kukoricás rizs elkészítése
1 A rizs főzéséhez meleg vízre van szükség, ezért egy vízforralóban melegíts vizet. Ha fagyasztott kukoricával készíted a rizst, ez különösen fontos, mert a mirelit kukorica nagyon le fogja hűteni.
2. Egy serpenyőben melegíts fel 1/2 evőkanál vajat, tedd rá a rizst, és folymatosan kevergetve pirítsd meg.
3. Húzd le a tűzről, és öntsd fel a meleg vízzel. Ezt óvatosan csináld, mert forró gőz fog keletkezni.
4. Tedd a serpenyőbe a fagyasztott kukoricát.
5. Tedd vissza a kukoricás rizst a tűzhelyre, sózd meg, keverd át, és várd meg míg fel nem forr.
6. Ha felforrt vedd a hőfokot a legalacsonyabb fokozatra, és fedő alatt párold puhára a rizst.
7. Ha felszívta a vizet, keverd hozzá a maradék vajat, ettől ízletesebb, krémesebb lesz.
Mi illik a kukoricás rizshez? Kattints ide, és nézd meg a legjobb recept ötleteket kukoricás rizs mellé!