Medvehagymás rizottó

medvehagymás rizottó

A medvehagymás rizottót minden tavasszal el kell készíteni, a medvehagyma frissessége és a rizottó krémessége tökéletes harmóniát teremt.

Hozzávalók:

  • 9 dl alaplé
  • 2 teáskanál vaj
  • 1/2 kisebb vöröshagyma
  • 25 dkg rizottó rizs
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 3-4 dkg medvehagyma
  • 5 dkg parmezán
  • bors

Medvehagymás rizottó recept:

1 A medvehagymás rizottóhoz először melegítsd meg az alaplevet és tartsd melegen.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát.

3. Melegíts fel 1 teáskanál vajat, add hozzá a felaprított vöröshagymát, és 2-3 perc alatt, folyamatosan kevergetve párold meg.

4. Add a hagymához a rizottó rizst, és folyamatosan kevergetve főzd kb. 2 percig.

5. Öntsd fel a fehérborral és várd meg, míg elforr.

6. Kezdd el a rizottóhoz adagolni a meleg alaplevet. Egyszerre mindig csak egy merőkanálnyit, és amikor magába szívta, akkor jöhet a következő merőkanálnyi. Közben kevergesd, és alacsony lángon főzve adagold az alaplevet, míg el nem fogy.

7. Közben csíkozd fel a medvehagymát.

8. Reszeld le a parmezánt.

9. Amikor a rizs már megpuhult, akkor keverd hozzá a maradék teáskanál vajat és parmezánt, keverd át, és várd meg, míg elolvad.

10. Végül keverd hozzá a medvehagymát is.

11. Ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal, és frissen tálald. Tálaláskor is megszórhatod friss parmezánnal.

Tippek a medvehagymás rizottóhoz:

A rizst ne mosd meg főzés előtt, mert így krémesebb lesz a végeredmény.

A rizottót ne hagyd magára, gyakran meg kell keverni, türelmesnek kell lenni.

A medvehagymát jó alaposan mosd meg felhasználás előtt.

Próbáld ki a medvehagyma krémlevest is!

Medvehagymás rizottó » Rizs.info.hu

A medvehagymás rizottót minden tavasszal el kell készíteni, a medvehagyma frissessége és a rizottó krémessége tökéletes harmóniát teremt. 

Típus: egytálétel

Nemzeti konyha: olasz

Recept Mennyisége: 2-4 adag

Előkészítési idő: PT5M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT35M

Hozzávalók: