Ha egy gyorsan, egyszerűen elkészíthető, mégis különlegesebb rizsköretet szeretnél, akkor próbáld ki a mexikói zöldséges rizst.
Ezt az ételt nem szabad összekeverni a mexikói rizzsel, ami egy fűszeres, paradicsomos étel, a mexikói zöldséges rizs, olyan, mint a rizibizi, csak a zöldborsó helyett mexikói zöldségkeveréket használunk, mondhatjuk, hogy színes rizibizi.
Hozzávalók:
3-4 adaghoz
- 1 bögre rizs
- 1 bögre mexikói zöldség (fagyasztott)
- 2 bögre forró víz
- só
- olaj
Mexikói zöldséges rizs recept:
1 Forralj vizet a vízforralóban. A rizst eleve meleg vízzel kell felönteni, de a mexikói zöldsége rizsnél különösen fontos, mert a fagyasztott zöldség nagyon le fogja hűteni.
2. Melegíts egy kevés olajat egy serpenyőben.
3. Add hozzá a rizst, és folyamatosan kevergetve pirítsd meg.
4. Húzd le a tűzről a serpenyőt, és óvatosan öntsd hozzá két bögrényi forró vizet. Erősen gőzölögni fog, ezért kell óvatosnak lenni.
5. Tedd vissza a tűzre a serpenyőt, és add hozzá a fagyasztott mexikó zöldséget és sót, majd keverd át.
6. Takard le egy fedővel, és magas lángon főzd a mexikói zöldséges rizst, míg a víz forrni nem kezd.
7. Ha felforrt, vedd alacsonyra a hőfokot, és fedővel letakarva így főzd tovább, míg a rizs magába nem szívja a folyadékot és meg nem puhul. A végén egy villával keverd át, hogy pörgős legyen.
Próbáld ki a mexikói rizseshúst is!