Petrezselymes rizs

petrezselymes rizs köret

A petrezselymes rizs egy egyszerű rizsköret, ami a friss petrezselyemtől sokkal frissebb, és ízletesebb lesz, mintha csak hagyományos párolt rizst készítenénk.

Nagyon fontos, hogy mint a petrezselymes burgonya esetében is,  friss petrezselymet használj, ennek az ételnek a petrezselyem a lelke, így erre mindenképp áldozni kell. Egész évben lehet friss petrezselymet kapni, vagy akár otthon magunk is nevelhetünk, a szárított petrezselyemmel nem lesz ugyanolyan a végeredmény.

A petrezselymes rizst akár gyorsrizsből is el lehet készíteni.

Hozzávalók:

2-3 adaghoz

  • 25 dkg rizs
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 evőkanál vaj vagy néhány evőkanál olívaolaj

Petrezselymes rizs elkészítése:

1 A petrezselymes rizshez először a rizst kell megfőzni. Ehhez forralj vizet egy nagy lábosban, ha felforrt, sózd meg és tedd bele a rizst.

2. Főzd a csomagoláson jelzett ideig, vagy amíg kóstolásnál már nem lesz megfelelően puha.

3. Amíg fő a rizs, addig aprítsd fel a friss petrezselymet és készíts elő egy serpenyőt.

4. Ha megfőtt a rizs, szűrd le. Ha gyorsrizst használsz, azt is főzd meg a csomagoláson lévő instrukciók szerint.

5. Melegítsd fel a zsiradékot a serpenyőben és add hozzá a felaprított petrezselyem 2/3-át, pirítsd meg kicsit.

6. Amikor a petrezselyem kiadja az aromáját, keverd hozzá a főtt rizst.

7. Végül keverd hozzá a maradék friss petrezselymet.

8. Már el is készült a párolt rizs petrezselyemmel.

Milyen ételekhez illik a petrezselymes rizs?

Gyakorlatilag minden ételhez, amihez hagyományos rizst adnánk, például sült és rántott húsok, zöldségek, szaftos ételek.

Petrezselymes rizs » Rizs.info.hu

A petrezselymes rizs egy egyszerű rizsköret, ami a friss petrezselyemtől sokkal frissebb, és ízletesebb lesz, mintha csak hagyományos párolt rizst készítenénk.

Típus: köret

Kulcsszavak: magyar

Recept Mennyisége: 2-3 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT20M

Összes idő: PT30M

Hozzávalók: