Csirkés rakott zöldbab rizzsel

csirkés rakott zöldbab rizzsel, kolbásszal, fagyasztott zöldbabból

Szaftos csirkés rakott zöldbab rizzsel, kolbásszal fagyasztott zöldbabból, finom, laktatató rizse egytálétel ebédre vagy vacsorára.

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell
  • 10 dkg kolbász
  • 60 dkg zöldbab (fagyasztott)
  • 15 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • bors

Csirkés rakott zöldbab recept:

1 Főzd meg a rizst.

2. Forralj vizet, sózd meg, és főzd meg a zöldbabot, ne túl puhára, szűrd le és tedd félre.

3. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

4. Kockázd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.

5. Karikázd fel a kolbászt, majd negyedeld el.

6. Egy serpenyőben kezd kiolvasztani a kolbász zsírját, majd add hozzá a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

7. Add hozzá a felkockázott csirkemellet és fokhagymát, és pirítsd fehéredésig a húst.

8. Húzd le a tűzről, szórd meg a fűszerpaprikával, keverd át, és öntsd fel egy kevés, kb. 0,5 dl vízzel, majd közepes lángon főzd, míg a csirkemell meg nem puhul.

9. Keverd a rizst a csirkés raguhoz, és tedd egy tepsibe.

rakott zöldbab rizses töltelék

10. Oszlasd el a zöldbabot a rizses csirkés réteg tetején.

11. Locsold meg tejföllel a rakott zöldbab tetejét. Ha még gazdagabbra szeretnéd, reszelhetsz rá sajtot is.

12. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 20 percig a csirkés rakott zöldbabot.

szaftos csirkés rakott zöldbab tányéron