Rakott karfiolt húsmentesen is készíthetünk. Próbáld ki Te is ezt a finom, szaftos, tejszínes vega rakott karfiolt rizzsel.
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 25 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 1 dl fehérbor
- 5 dkg parmezán
- só
- bors
tetejére:
- 1 nagy doboz tejföl
- só
- 2 gerezd fokhagyma
Vega rakott karfiol rizzsel recept:
1 A karfiolt szedd rózsáira, és forró vízben főzd meg, de nem kell teljesen puhára, mert a sütőben még sülni fog.
2. Főzd meg a rizst is, a rizst sem kell teljesen puhára, mert a szaftban még puhulni fog.
3. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
4. Melegíts egy kevés olajat egy serpenyőben, add hozzá a felaprított vöröshagymát és párold meg.
5. Add a fokhagymát is hozzá, és pirítsd kicsit.
6. Öntsd fel a hagymát a fehérborral és főzd míg felére besűrűsödik.
7. Add hozzá a tejszínt a reszelt parmezánt és takarék lángon főzd tovább, míg a sajt el nem olvad.
8. Sózd, és borsozd.
9. Keverd hozzá a rizst.
10. Elkészült minden hozzávaló, állítsd össze a vega rizses rakott karfiolt. Tedd a tejszínes rizst egy hőálló tál aljára.
11. Helyezd el a tetején a karfiol rózsákat.
12. Keverd át a tejfölt a reszelt fokhagymásval és egy kevés sóval, és locsold meg vele a rakott karfiol tetejét.
13. Tedd a vega rakott karfiolt 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd 30 percig.