Mazsolás rizs

mazsolás rizs

A mazsolás rizs egy népszerű karácsonyi köret, de nem csak ünnepi alkalmakkor készíthetjük. Gyorsan és egyszerűen elkészül és egy különleges, nem hétköznapi köretet tehetünk az asztalra.

Hozzávalók:

4 adaghoz

  • 1 bögre rizs (hosszúszemű)
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 marék mazsola
  • 2 bögre víz
  • 1 csipet kurkuma

Mazsolás rizs elkészítése:

1 Forralj vizet egy vízforralóban, mert a rizs főzéséhez meleg vízre lesz szükség.

2. Melegítsd fel a vajat egy edényben.

3. Add hozzá a rizst, és folyamatosan kevergetve pirítsd meg kicsit.

4. Húzd le az edényt a tűzről, és óvatosan öntsd fel a forró vízzel. Óvatosan csináld, meg a gőz fel fog csapni.

5. Add a rizshez a mazsolát, sót, kurkumát.

6. Keverd össze, tegyél rá fedőt és tedd vissza a tűzhelyre, de a hőfokot már vedd alacsonyra.

7. Alacsony lángon főzd a mazsolás rizst, míg a rizs magába nem szívja a folyadékot és meg nem puhul.

Milyen ételekhez illik a mazsolás rizs?

A mazsolás rizshez jól passzolnak a gyümölcsös húsok, például barackos csirkemell, ázsiai, közel-keleti-ételek, például kínai szezámmagos csirke, vagy a sült lazac.

Mazsolás rizs » Rizs.info.hu

A mazsolás rizs egy népszerű karácsonyi köret, de bármilyen alkalomra készítheted, ha gyorsan, egyszerűen akarsz különleges köretet.

Típus: köret

Nemzeti konyha: ázsiai

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT5M

Főzési idő: PT20M

Összes idő: PT25M

Hozzávalók: